بلغور جو دو سر، از جو خشک به دست میآید. در فصل سرما، میتواند یک صبحانه یا میان وعده کامل باشد، البته با افزودن میوه یا دیگر مواد میتوان طعم و ارزش غذایی آن را افزایش داد. جو دوسر یک غله کامل است که فواید و خواص زیادی دارد.
جو دوسر به اندازهای محبوب شده است که رژیم غذایی ویژهای برای آن ایجاد شده و بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند. با بررسی دقیق، ما میتوانیم بفهمیم که این رژیم چقدر موثر و مفید است و آیا به دنبال کاهش وزن است یا خیر. اصلیترین قسمت این رژیم، مصرف جو دوسر است؛ بنابراین باید وعدههای اصلی غذا را با جو دوسر ترکیب کنیم.
رژیم با بلغور جو دوسر پرک
این رژیم دارای دو مرحله است که در اینجا به هر دوی آنها پرداخته میشود:
در اولین هفته، سه وعده غذایی اصلی، یعنی صبحانه، ناهار و شام، با استفاده از جو دوسر تدارک داده میشود.
در این بازه زمانی، باید از بلغور جو خودداری کنیم و به جای آن، جو کامل را مصرف کنیم؛ میتوانیم به عنوان تزئین، مقداری میوه نیز به همراه این غذا داشته باشیم. همچنین، میتوانیم در این هفته، میوه را به عنوان میان وعده هم مصرف کنیم و نیازی نیست که فقط به وعدههای اصلی اکتفا کنیم.
مرحله دوم این رژیم از هفته دوم آغاز میشود.
در این هفته، یک یا دو وعده از وعدههای روزانه را با بلغور جو دوسر جایگزین میکنیم و در وعدههای دیگر، یک غذای سالم و کم چرب مصرف میکنیم. همچنین، در این هفته میتوانیم از میوه و سبزیجات به عنوان مکمل جو و یا به عنوان میانوعده استفاده کنیم.
در روش دیگر رژیم جو دوسر، هفته اول حذف شده و ما طبق قوانین هفته دوم، این رژیم را شروع میکنیم. میزان توصیه شده برای هر وعده از بلغور جو دوسر، نصف فنجان است که میتوان آن را به عنوان صبحانه یا ناهار مصرف کرد.
برای طبخ این غذا، میبایست مقدار تعیین شده برای هر وعده را در آبی کاملاً بپزیم تا آماده مصرف شود، و میتوان از برخی افزودنیها و چاشنیها نیز در طبخ آن استفاده کرد.
در هفته دوم، برای این رژیم باید برخی موارد را رعایت کنیم که در اینجا به بررسی آنها میپردازیم. میتوان در کنار جو، مواد غذایی سالم دیگری از قبیل شیر و ماست بدون چربی و مقداری میوه مصرف کرد. همچنین، از دارچین به عنوان یک طعمدهنده برای این غذا استفاده کرده و از خواص ویژه آن نیز بهره برد.
بعد از صرف صبحانه به عنوان میان وعده صبح، میتوان مقداری میوه تازه را مصرف کرد. سپس به عنوان میان وعده عصر و ساعتی پس از مصرف جو دوسر به عنوان ناهار، میتوان مقداری سبزیجات خام یا آجیل را در برنامه غذایی خود در نظر گرفت.
برای شام، میتوان از یک گوشت کبابی استفاده کرد که به نظر ما، میتواند شامل مرغ کبابی، ماهی کبابی، استیک بدون چربی یا همبرگر بوقلمون باشد، بسته به ترجیحات ما. در پایان روز، میتوان یک دسر را به این برنامه غذایی اضافه کرد، اما حتما باید مواظب باشیم که این دسر کم کالری باشد.
خواص بلغور جو دوسر
بلغور جو یک منبع غنی از پروتئین و فیبر است که میتواند نیازهای بدن ما را در طول دوره رژیم تأمین کند و به ما اطمینان دهد که بدنمان به مواد غذایی لازم برای سلامتی خودش، دسترسی دارد.
علاوه بر این، بلغور جو حاوی مقدار مناسبی از کلسیم و آهن است، و از طرف دیگر، دارای مقدار بسیار پایینی چربی است، با تنها 1.5 گرم چربی در نصف فنجان بلغور جو.
این ماده غذایی خواص بینظیری دارد که باعث شهرت و محبوبیت آن شده است، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان روده بزرگ. همچنین، به دلیل کمک به فرآیند هضم، میتواند برای سیستم گوارش ما بسیار مفید باشد.
بدون دیدگاه