جو دوسر، که از زمانهای قدیم توسط مردم ژرمن و اسلاو، ساکنان اروپای شرقی، کاشته و برداشت میشده است، اکنون بهعنوان یکی از بهترین محصولات کشاورزی منطقهٔ قم، تنکابن، گلستان و مناطق برنجکاری، با کیفیت ارزان قیمت شناخته میشود.
جو دوسر گیاهی است که طی یک سال به بهرهبرداری میرسد. ارتفاع این گیاه معمولاً به یک متر میرسد و شکل ظاهری آن بهصورت خوشهای بلند و رویهٔ آن به شکل دو سر است. فصلهای بهترین کشت جو دوسر، بهار و پاییز میباشد. از این گیاه، بهویژه برای تغذیه دام، بهخصوص اسب، استفاده میشود.
جو دوسر پرک دارای خصوصیات و فواید درمانی فراوان است و در طب سنتی بهعنوان یک راهکار درمانی برای بسیاری از بیماریها بهکار میرود. طبع این گیاه بهطور کلی گرم و خشک است.
فواید درمانی جو دوسر
از جمله فواید درمانی آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1. کاهش کلسترول خون
2. تسکین دهنده و تقویتکننده اعصاب
3. خاصیت ضد میکروبی برای بدن
4. تقویت قلب و عروق
5. رفع یبوست
6. کاهش اوره خون
7. مسکن قوی برای سردرد
8. تصفیه خون
9. استفاده از عصارهی گیاه برای درمان امراض پوستی
10. رفع اگزما و پسوریازیس
11. مفید بودن در درمان چاقی
12. خصوصیات ضدسرطانی
استفاده از گیاه و جو دوسر پرک باید حتماً طبق دستور و توصیه پزشک، به میزان لازم صورت گیرد. این گیاه براساس نوع بیماری، دستور و دُز مصرفی خاصی را دارا است. جو جزو دسته غلات است و به عنوان یکی از نخستین محصولات کشاورزی، طبق نظریه کارشناسان تاریخی، در حدود ده هزار سال پیش برای اولین بار در منطقه اوراسیا کشت شد. در سطح جهان، بیش از هفتاد درصد از محصول جو برای تغذیه دام استفاده میشود، درحالی که تقریباً سی درصد آن به منظور مصرف انسانها بکار میرود. براساس آمارهای اخیر تولید و مصرف جهانی، جو دوسر پس از ذرت، برنج و گندم، در جایگاه چهارم در میان غلات قرار دارد.
جو دوسر یکی از بهترین گزینهها در کشاورزی است که در مناطق با آب و هوای مناسب و زمینهای حاصلخیز، شرایط نگهداری خوبی دارد. گیاه جو دوسر پرک، در مقایسه با گندم، مقاومت بیشتری در برابر خشکی هوا از خود نشان میدهد. بنابراین، طبق این نظریه، جو دوسر در مناطقی که کمبود آب باعث محدودیت در تولید غلات میشود، قادر است بهطور موثرتری محصولات خود را تولید کند. این ویژگی در مناطق دیمی نیز مشاهده شده است، که عملکرد جو نسبت به دیگر غلات مانند گندم و جو چاودار، بهتر بوده است.
جو دوسر پرک قم
کشت جو دوسر پرک در منطقهٔ قم، با حداقل میزان بارندگی سالیانه، امکانپذیر است. همچنین، مقاومت جو دوسر و برنج کامفیروز در برابر دمای بالا بسیار قابل توجه است. با این حال، در شرایط آب و هوایی مرطوب و نمناک، این گیاهها در برابر حرارت زیاد آسیبپذیرند. دانههای جو دوسر نسبت به دانههای گندم کمتر به نمناکی برای روییدن و جوانهزدن نیاز دارند. در صورت کمبود آب، گیاه با بازگشت به شرایط دمایی مناسب، بهصورت قویتری به جوانهزدن خود ادامه میدهد.
اگر به مقاومت جو دوسر پرک در برابر سرما نگاه کنیم، متوجه میشویم که در مقایسه با غلات گندم، در ردهی پایینتری قرار دارد. بنابراین، محصول جو دوسر در فصل پاییز بهطور کلی کمتر از فصل بهار است. شهرستان قم، به دلیل داشتن اقلیم مساعد، زمینهای کشاورزی مناسبی برای کشت و پرورش جو دوسر دارد. هر سال، این شهرستان مقدار قابل توجهی از این محصول را تولید میکند. مساحت زیرکشت در شهرستان قم حدود ده هزار هکتار است و میزان تولید سالانه این شهرستان به حدود 38 هزار تن میرسد که به عنوان یک مقدار تولیدی قابل توجه محسوب میشود.
جو دوسرپرک گلستان
جو دوسرپرک گلستان به عنوان یکی از منابع اصلی تأمین غذای انسان و خوراک دام و طیور، با کشت و پرورش آسان و استفاده از پودر نشاسته، در دسترس است. جو دوسر گلستان، یکی از بهترین محصولات غلات با کیفیتی است که در ایران تولید میشود. مساحت زمینهای کشاورزی برای کشت جو در شهرستان گلستان تقریباً 850 هزار هکتار است و میزان تولید جو در این منطقه حدود 124 هزار تن در سال است. استان گلستان در رتبه هفتم از نظر تولید جو دوسر پرک در کشور قرار دارد. این شهرستان به دلیل اقلیم مساعد، توانمندی در پرورش انواع غلات مانند گندم، جو، برنج و کلزا را دارد.
بدون دیدگاه